Welke antifouling je moet gebruiken hangt af van het materiaal van de boot, de snelheid van je boot en of je in zoet water of zout water vaart. In ons productoverzicht helpen we je met het vinden van de juiste antifouling. In het productoverzicht staat per product omschreven onder welke omstandigheden je welk product gebruikt. Indien je nog vragen hebt kun je contact met ons opnemen.
Veelgestelde vragen
Hier geven we antwoord op veelgestelde vragen met betrekking tot epoxy en andere materialen.
Heb je een vraag die er niet bij staat? Laat het ons weten.
Dit kan uitstekend met zowel een 1 als 2-componenten verf. Zorg ervoor dat je de epoxy van tevoren goed opschuurt met korrel 240-320.
Lang niet alle verven zijn bestand tegen permanente waterbelasting. Onder de waterlijn maak je daarom gebruik van een bottomcoat en/of antifouling. Dit is speciale aangroeiwerende onderwaterverf.
Epoxy tafels worden vaak voorzien van een krasbestendige eindlaag. Een veel gebruikte lak hiervoor is Skipper Acriglass (Hoogglans) of Skippers Polimat (Mat).
Welk verfsysteem je gebruikt hangt af van je budget en hoeveel tijd je hieraan wilt besteden.
Het goedkoopst en eenvoudigste systeem is een alkydhars, deze verf gaat circa 2-3 jaar mee voordat het weer een opfrisbeurt kan gebruiken.
Een mono-urethaan verf is ook relatief eenvoudig te verwerken, maar zal langer meegaan dan een alkyd verf. Dit systeem is duurder in aanschaf maar gaat circa 3-4 jaar mee.
Een twee componenten kleurlak is lastiger te verwerken omdat je in een keer door moet werken. Dit systeem gaat het langst mee. Het systeem is duurder bij aanschaf maar gaat aanzienlijk langer mee.